O nama

Archangel studios je producentska kuća osnovana 2016. godine u Beogradu. Producentska kuća ima za cilj kako doprinos domaćoj kinematografiji tako i promociju Srbije van njenih granica orjentišući se svojim projektima na medjunarodno tržište. Suvlasnici kompanije su Miodrag Radonjić i Miloš Biković, glumci i producenti iz Beograda. Izvršni direktor kompanije je Tatjana Žeželj Gojković, producentkinja iz Beograda. Arhangel Studios je u 2017-oj godini realizovao dva dugometražna igrana filma (Balkanska Linija i Južni Vetar), i jednu TV seriju (Ambasada). 2019. godine realizovana je filmska komedija “Hotel Beograd” kao i serija “Južni vetar” koja je nastavak istoimenog filma.
Archangel-studios-logo

Miloš Biković

Miloš Biković je diplomirao glumu na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića.
Ostvario je više od 10 uloga u Beogradskim pozorištima i igrao u televizijskim serijama u Srbiji i Rusiji na nacionalnoj televiziji. Snimio je više dugometražnih filmova širom sveta. Krajem 2019. godine Biković se ostvario u glavnoj ulozi u filmu „Sluga“, koji je postao najgledaniji film u istoriji Ruske kinematografije. Samo u jednom danu film je pogledalo više od 750.000 ljudi i prikupio je oko tri miliona evra.
Film je u režiji Klima Shipenka.
Od dana objavljivanja, film je zaradio preko 50 miliona evra.


Miodrag Radonjić

Miodrag Radonjić je diplomirao glumu na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića. Ostvario je više od 10 uloga u Beogradskim pozorištima i igrao u televizijskim serijama na nacionalnoj televiziji. Snimio je više dugometražnih filmova.

Tatjana Žeželj Gojković

Nakon diplomiranja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu – odsek Filmska i TV produkcija, i upisa post diplomskih studija na istom, kao i završetka kursa na London Film Academy, dobitnik je stipendije univerziteta UCLA u Sjedinjenim Američkim Državama.
Učestvovala je u nekoliko producentskih sesija širom sveta, a u Srbiji je pohađala Centar za vizualne komunikacije Kvadrat.
Dobitnik je nagrade Lučonoša za producenta godine (2015), koju dodeljuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Festival Cinema City 2015. godine dodelio je posebno Priznanje za promociju domaćeg filma u svetu, za film Panama koji je ušao u glavnu selekciju Kanskog festivala 2015 i bio nominovan za Zlatnu kameru – najbolji debitantski film. U Srbiji je radila kao producent, izvršni producent, direktor filma/serije, menadžer produkcije….na filmovima, serijama, reklamama. Poslednjih nekoliko godina producirala je pet dugometražnih filmova, dva kratka i animirani, bila je direktor serije za nacionalnu televiziju RTS…